preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

vijesti

Maškare... Održavamo stare običaje

Autor: Danijela Dašek, 25. 2. 2020. 20:55

Vesele maškare...

Vesela veljača , vesele maškare:  Princeze , Batman, Doktorica, Policajac,  Mačke...dana 21.02.2020. obišle su naše selo u pratnji Pčelice Maje i Hawai Beach Lady, pjevajući i plešući poznate fašničke pjesme kako bi uveselile stanovnike ...najstarije i najmlađe našeg sela Bedenika.

Birala se najsmješnija, najoriginalnija, najstrašnija i najmaštovitija maska.

Maškaranjem po našem selu čuvamo stare običaje, kako ne bi bili zaboravljeni.Hvala dragim mamama na finim krafnama...vidimo se i nagodinu !!!

[više]

Valentinovo 2020. godine

Autor: Danijela Dašek, 24. 2. 2020. 21:29

Valentinovo

Valentinovo, Dan zaljubljenih, obilježili smo u našoj školi dana 14.02.2020.

Pisali smo pisma jedni drugima, igrali se poštara koji je pisma nosio na pravu adresu, izrezivali srca i pisali lijepe poruke roditeljima... Dan zaljubljenih završili smo veselim plesom zaljubljenih...heartheart

[više]

Božić dolaziii...

Autor: Danijela Dašek, 24. 2. 2020. 21:53

Božić dolaziii...

Dana 17.12.2019. u našoj maloj PŠ Bedenik održala se Božićna priredba , red pjesme, red plesa, red  Božićnih recitacija i igrokaz ..i na kraju opet pjesma kojom smo dozvali Djeda Božićnjaka  koji nam je podijelio lijepe Božićne darove kao i prošle godine.

Darove su dobila sva predškolska djeca Bedenika starija od 1 godine kao i svi učenici od 1. do 4. razreda. U goste su nam došli roditelji i susjedi s mališanima koji su nam se pridružili u završnom plesu, a zatim smo se počastili finim kolačima  ( hvala mamama) , sokom i kavom.

[više]

Med za prvašiće...

Autor: Danijela Dašek, 26. 2. 2020. 05:45

Med za prvašiće...

U našoj školi 09. prosinca 2019.g . obilježen je "Školski medni dan"  na dan Sv. Ambrozija , zaštitnika pčela i medara. Učenicima prvog razreda podijeljeni su paketići s medom i edukativna slikovnica.

[više]

Zagreb... 25.10.2019.

Autor: Danijela Dašek, 17. 2. 2020. 05:51

Zagreb... 25.10.2019.

Dana 25.10.2019. područne škole posjetile su glavni grad naše domovine, Zagreb.

U zagrebačkom kazalištu Trešnja gledali smo kazališnu predstavu "Pipi duga čarapa".  Zati smo se počastili finim ručkom u restoranu "Medvedgrad" . Nakon toga , prošetali smo Ilicom do Muzeja Iluzije gdje smo se divili čarobnim eksponatima, sobi s ogledalima, čudnovatom tanjuru i sl.

Iz muzeja smo prošetali do slastičarne Vincek, gdje smo se počastili finim sladoledom, a zatim prošetali do Trga bana Josipa Jelačića, gdje smo vidjeli poznati Manduševac.

[više]

Dani hrane... 2019.

Autor: Danijela Dašek, 28. 10. 2019. 15:41

U našoj područnoj školi obilježili smo Svjetski dan hrane, Dane kruha i jabuka. Objasnili smo put od polja do stola, put od zrna do brašna,a zatim  se primili posla. Ribali smo jabuke i izrađivali Pitu s jabukama, mijesili dizane kiflice i pizzu te izmišljali nove oblike dizanih proizvoda s jabukama i čokoldom. Sve naše proizvode pekli smo kod naših mama u susjedstvu škole. 

[više]

Dobrodošli u "Školu za život"... 2019./2020.

Autor: Danijela Dašek, 7. 10. 2019. 07:36

U školsku godinu 2019. /2020. učenici PŠ Bedenik ušli su po prvi put u četverorazrednoj kombinaciji, s dvije nove djevojčice u 1. razredu. Upravo njih dvije počinju školovanje po novoj školskoj reformi , tzv. " ŠKOLI ZA ŽIVOT "...želimo im sretno putovanje kroz školske dane, neka i one osjete čari poznate poslovice..."Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba !"

Posjetila nas je i policijska službenica s prigodnim poklonima za naše prvašiće i korisnim prometnim propisima i savjetima.

" Škola za život" može početi !!!

[više]

ZAVRŠNA PRIREDBA I DVOSTRUKI OPROŠTAJ 2019.

Autor: Danijela Dašek, 15. 6. 2019. 20:44

U srijedu, 12.6.2019. u našoj PŠ Bedenik imali smo dvostruki oprošraj: oproštaj od drage kolegice Brigite, koja odlazi u mirovinu i odlazak  četvrtaša u Matičnu školu. Miješale su se emocije toga jutrasmiley,blush, sreća i tuga, plač i smijeh,sjećanje na dugogodišnju suradnju s mojom dragom kolegicom, na godine prijateljstva, ljubavi i  savjetovanja...

Sjećanja na četiri zanimljive godine s mojim četvrtašima i njihovim roditeljima kojima se zahvaljujem na divnoj suradnji. Našoj završnoj priredbi prisustvovali su i roditelji, ravnateljica Ivana Haić  i učiteljica engleskog jezika Nikolina Beljan. Učenici su pokazali svoje dramske i plesne sposobnosti, a učenik Patrik Žeđa nam je odsvirao nekoliko skladbi na harmonici kao polaznik Glazbene škole Vatroslav Lisinski u Bjelovaru. Na kraju smo se počastili kavom, sokom i kolačima. 

Dragim četvrtašima želim puno uspjeha u daljnjem školovanju i u životu, a mojoj kolegici Brigiti želim sretnuuuu i mirnuuu mirovinu, sa željom da nas ne zaboravi i ponekad nas posjeti ...heartsmiley

[više]

PROJEKT "ČITAM SEBI, ČITAM TEBI"

Autor: Danijela Dašek, 11. 6. 2019. 20:13

U našoj PŠ Bedenik ove smo se školske godine još više bavili čitanjem i to kroz PROJEKT: "Čitam sebi, čitam tebi". Cilj ovog projekta bio je upoznati prvašiće sa poznatim bajkama: Crvenkapicom, Trnoružicom, Pepeljugom...kao i usavršavanje tehnike  i brzine izražajnog čitanja naglas učenika 4.r. Osim bajki i priča iz Bibliobusa, čitali su se i tekstovi iz čitanke , časopisa, enciklopedija...Veliku pozornost imalo je lektirno djelo  1.r. "Hrabrica", Željke Horvat-Vukelja prema kojem smo naučili da je osim za vožnju biciklom hrabrost potrebna i za sitnice poput okretanja palačinke u zraku pa smo  u našoj učionici i mi bili Hrabrice i naučili peći palačinke i okretati ih u zraku. Učenici 1.r. izradili su i svoju prvu slikovnicu u sklopu ovog projekta. Cilj projekta u potpunosti je ostvaren, a ozračje u učionici bilo je posebno lijepo i veselo.

smileywinkyes

[više]

DAN ŠKOLE

Autor: Danijela Dašek, 3. 6. 2019. 23:12

Dana 31.5.2019. obilježili smo 60 godina rada OŠ Velika Pisanica.

Priredba je održana u Društvenom domu u Velikoj Pisanici. Naša PŠ Bedenik sudjelovala je s Igrokazom "Dvije lopte" i plesnom točkom. Nakon priredbe , na školskom igralištu održale su se sportske igre. Treći i četvrti razredi igrali su natjecateljsku igru  Graničari, a prvi i drugi razred štafetne igre ( skakanje u vrećama, nošenje krumpira na tacni, punjenje boce vodom, gusjenica loptom iznad glave, lokomotiva i vlakić).

[više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA U SLAVONSKI BROD

Autor: Danijela Dašek, 2. 6. 2019. 20:00

U četvrtak, 30.5.2019. učenici svih područnih škola krenuli su na izvanučioničku nastavu u Slavonski Brod. Obišli smo staru Tvrđu grada Slavonskog Broda te  čuli nešto o povijesti grada i obrani grada u Tvrđi.

U "Muzeju tambure" gledali smo film o  povijesti i nastanku tamburice i tamburaških orkestara.

Osim toga, vidjeli smo i kako se izrađuje tamburica i gitara te kupili prikladne suvenire za uspomenu. Zati smo prošetali sentrom grada i fotografirali se uz rijeku Savu i grb grada Sl. Broda te krenuli put Spomen kuće Dragutina Tadijanovića, gdje smo čuli o njegovom životu i bogatom pjesničkom stvaralaštvu.

Potom smo ručali u obližnjem restoranu te krenuli prema mjestu Ruščica, gdje smo posjetili ZOO Milčec. Ljubazni domaćini pokazali su nam životinje o kojima se brinu te kako te iste životinje hrane i timare. Predivno smo se proveli i zadovoljni se u večernjim satima vratili kući.

[više]

DAN PLANETA ZEMLJE 17.4.2019.

Autor: Danijela Dašek, 19. 4. 2019. 20:55

Dana 17.4. 2019. obilježili smo Dan planeta Zemlje. Učenici su kod kuće napravili transparente na temu zaštite prirode: NE ZAGAĐUJ OKOLIŠ !

                                                            VIŠE CVIJEĆA, MANJE SMEĆA !

                                                            ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ !

Transparente smo postavili kod ribnjaka i potoka, gdje često nalazimo odloženo smeće i plastiku . Pronađeno smeće odnijeli smo do kontejnera. Naša poruka je jasna, samo se nadamo da i ostali tako razmišljaju !!!

                         

[više]

USKRSNA RADIONICA 2019.

Autor: Danijela Dašek, 10. 4. 2019. 20:07

U našoj PŠ Bedenik, u četvrtak 04.4.2019. održana je Uskrsna radionca učenika i roditelja. Bojale su se i ukrašavale pisanice, izrađivali se pilići i zečeki od filca i kolaža koji su u konačnici svoje mjesto našli u košaricama ili teglama čineći prekrasne Uskrsne aranžmane.

Ozračje u učionici tijekom radionice  bilo je veselo i ugodno, učenici su sa velikom zanimanjem pokazali svoje sposobnosti, pri čemu su im pomogle drage mame Tanja Žeđa i Ljiljana Milković, kojima se zahvaljujem na suradnji kao i mojoj bivšoj učenici Ivi Štimac koja nam je također došla u goste i pomogla s uskršnjim radovima.

 

[više]

KAZALIŠNA PREDSTAVA "MAJSTORI"

Autor: Danijela Dašek, 13. 3. 2019. 19:44

U petak, 08. ožujka 2019. u Društvenom domu u Velikoj Pisanici gledali smo kazališnu predstavu "Majstori" u izvedbi Teatra to go.

Predstava "Majstori " govori o dvojici majstora koji su dobili zadatak izgraditi i postaviti semafor za regulaciju prometa ispred škole. Majstor Leopold je genijalac, hvalisav i samodopadan, a šegrt Ivek je marljiv,a li nespretan. Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla, služe se metodom pokušaja i pogreške čime potiču gledatelje na interakciju. 

Predstava "Majstori" odlično je prihvaćena među gledateljima ( djecom) , potiče aktivno učenje i pridonosi osnaživanju samopouzdanja djece te potiče socijalizaciju među vršnjacimma. Učenici su se izuzetno zabavili te interakcijom sudjelovali u predstavi.

 Zaista smo uživali !!!smileysmileysmiley

[više]

DOBRE VILE, ČAROBNJACI, VJEŠTICE...

Autor: Danijela Dašek, 8. 3. 2019. 05:57

U utorak 05.3.2018. maskirani smo proveli dan u našoj školi i u našem selu.Dobra vila, gusar, bubamara, spiderman, klaun,mačka, kosturko...proveli su dan s nama. Birali smo najsimpatičniju, najoriginalniju i najstrašniju masku. Opisivali smo svoju masku i maškarali se po selu kako se ne bi zaboravili stari običaji.

 Hvala svim mamama, tatama, bakama, djedovima, sekama što su nas lijepo ugostili i počastili...krafne, palačinke, bomboni, sokovi i kolačići svih vrsta danas su nam stvarno zasladili dan. 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


 
 > Područne škole  > PŠ Bedenik
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju