preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica
vijesti

Zaštita djece na Internetu

Autor: Ivana Haić, 18. 12. 2019. 09:06

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja, neovisno o tome što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na Internetu često znaju više od samih roditelja. Program zaštita sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji s  MZO i HAKOM-a te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Program se provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja učenika s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. On pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih.

Slijedom navedenoga, upućujemo Vas da su publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


RSS Reader
Suvremeno obrazovanje
17.11.2020. 08:56
Materijali za radionice o govoru mržnje za srednjoškolce
Prema rezultatima  istraživanja o govoru mržnje među mladima na internetu , objavljenima u prosincu 2019., čak 96 % mladih u posljednja 3 mjeseca vidjelo je da je netko nekome upućivao mrzilačke komentare ili izražavao netrpeljivost, a to je i sama doživjela gotovo svaka druga mlada osoba (44 %) u posljednjih pet godina.

09.11.2020. 08:47
Kako unaprijediti učenje i poučavanje pomoću digitalnih alata?
E-učenje je proces obrazovanja (proces učenja i podučavanja) koji se izvodi uz uporabu nekog oblika informacijske i komunikacijske tehnologije, a s ciljem unapređenja kvalitete toga procesa i kvalitete ishoda obrazovanja. [1]

04.11.2020. 09:12
Nove online radionice Euroguidance centra u studenome
Euroguidance centar poziva zainteresirane da u studenome sudjeluju na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj i srednjoj školi.

02.11.2020. 08:44
Javni poziv za prijavu predavača za pripremu i provedbu webinara u okviru ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“
U petak, 30. listopada 2020. godine, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uputila je Javni poziv za prijavu predavača za pripremu i provedbu  webinara  u okviru ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“.

30.10.2020. 14:35
Videokonferencija Dani obrazovanja o digitalnom građanstvu
U sklopu projekta Obrazovanje o digitalnom građanstvu kojeg je Vijeće Europe pokrenulo 2016. godine, 3. i 4. studenog 2020. godine održat će se videokonferencija pod nazivom Dani obrazovanja o digitalnom građanstvu (engl. Digital Citizenship Education Days ).

27.10.2020. 09:12
Otvorene prijave za godišnju eTwinning online konferenciju
Godišnja eTwinning konferencija održat će se  online  11. studenoga 2020. godine. Ovogodišnjom konferencijom na temu  Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova  želi se ukazati na važnost eTwinninga u razdoblju kad  sve veći broj nastavnica i nastavnika traži nova, digitalna rješenja za nove izazove današnjice.

23.10.2020. 08:36
Objavljeni PISA rezultati iz područja globalnih kompetencija
U četvrtak, 22.listopada 2020. godine, u 11 sati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja službeno je objavio rezultate o globalnim kompetencijama hrvatskih učenika koji su sudjelovali u istraživanju PISA 2018. 

22.10.2020. 10:33
Zašto je važno razvijati računalno razmišljanje?
Računalno razmišljanje neophodna je vještina za uspješno funkcioniranje u tehnologijom prožetom društvu 21. stoljeća. Povijest računalnog razmišljanja započinje pedesetih godina prošlog stoljeća, a sam pojam računalnog razmišljanja prvi je puta upotrijebljen 1980. godine. 

20.10.2020. 09:34
Publikacija mreže Eurydice Equity in school education in Europe: Structures, policies and student performance
Nova Eurydice publikacija  Equity in school education in Europe: Structures, policies and student performance  donosi pregled obrazovnih struktura i politika koje utječu na pravičnost u području općeg obrazovanja. Izvještaj povezuje značajke na razini sustava i obrazovne ishode dobivene međunarodnim komparativnim istraživanjima (PISA, PIRLS i TIMSS).

16.10.2020. 13:05
Kako najlakše pronaći materijal u Edutoriju?
Iako je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja Edutorij moguće pretraživati na nekoliko različitih načina, donosimo detaljnije upute kako pronaći materijal kroz strukturu predmeta i razreda (kroz stablo nastavnog plana i programa ili predmetnog kurikuluma).  

14.10.2020. 08:52
Dani Erasmusa 2020. u Hrvatskoj
U obilježavanje ovogodišnjih Dana Erasmusa 15., 16. i 17. listopada uključilo se do sada više od 60 organizacija u Hrvatskoj. Riječ je o bivšim i sadašnjim korisnicima programa Erasmus koji će raznim događajima predstaviti svoje projekte i iskustvo sudjelovanja u programu te sve njegove prednosti i dobrobiti.

13.10.2020. 08:41
Otvorene prijave za Stručne skupove za nastavnike strukovnih predmeta
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih otvorila je prijave za Stručne skupove za nastavnike strukovnih predmeta u okviru ESF-ova projekta “Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta”.

12.10.2020. 09:07
Nastavni materijali o dezinformacijama i lažnim vijestima
“Promislite li svaki put kada dijelite neki sadržaj preko društvenih mreža je li ta informacija točna? Postoji li medij za koji možete reći kako ste sigurni da je istina sve što objave? Znate li da u svijetu postoje posebne tvrtke i pojedinci koji se bave proizvodnjom lažnih vijesti? Koliko ste puta u medijima pročitali neku informaciju ili objavu za koju vam se učinilo da joj nešto nedostaje? Što možete sami učiniti kako biste bili sigurni da je neka informacija točna? Koliko lako prenosimo objave naših prijatelja s društvenih mreža bez prethodne provjere?”

07.10.2020. 09:30
Dodatni termini Euroguidance webinara o profesionalnom usmjeravanju u osnovnoj školi
Zbog velikog interesa za sudjelovanje na radionicama, Euroguidance centar objavio je dodatne termine za online radionice namijenjene stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj školi na sljedeće teme.

06.10.2020. 13:07
COOPAthon - virtualno natjecanje
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci otvorio je prijave za prvi COOPAthon, odnosno virtualno natjecanje u trajanju od 48 sati orijentirano na razvijanje društveno korisnih ideja.

 
 > Kutak za roditelje
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju