U OŠ Velika Pisanica obilježili smo tijekom proteklog tjedna Svjetski dan hrane koji se inače obilježava 16. listopada. Na satu razrednika 6.a uz vodstvo razrednice Silvije Hlušička, provedena je radionica osmišljavanja jelovnika koji sadrži lokalne i sezonske namirnice. Nakon toga učenici su kušali ukusne zalogaje koje su donijeli od kuće. Tijekom izvannastavne aktivnosti Bioznalci, mješovita skupina učenika 6.a i 6.b razreda, uz vodstvo nastavnice Marine Malešević, također je učila o važnosti i ulozi hrane te na praktičnom primjeru naučila što su lokalne namirnice. Usporedili su tako okus marelica, višanja, sjemenki bundeva s namirnicama kao što su indijski oraščić i kokos. Zaključili smo da je hrana važno gorivo koje nam daje energiju te da su raznovrsne namirnice bogate hranjivim tvarima važne za rast i razvoj naših učenika.
Realizacija projekta ”Sportom do zdravlja”
U OŠ Velika Pisanica u sklopu projekta ''Sportom do zdravlja'' organiziran je Info tjedan u kojem su učenici sa svojim učiteljima TZK-a i razredne nastave pripremali smoothije, konzumirali zdrave namirnice i zdravi doručak te se bavili tjelovježbom. Škola navedeni...