U OŠ Velika Pisanica obilježili smo tijekom proteklog tjedna Svjetski dan hrane koji se inače obilježava 16. listopada. Na satu razrednika 6.a uz vodstvo razrednice Silvije Hlušička, provedena je radionica osmišljavanja jelovnika koji sadrži lokalne i sezonske namirnice. Nakon toga učenici su kušali ukusne zalogaje koje su donijeli od kuće. Tijekom izvannastavne aktivnosti Bioznalci, mješovita skupina učenika 6.a i 6.b razreda, uz vodstvo nastavnice Marine Malešević, također je učila o važnosti i ulozi hrane te na praktičnom primjeru naučila što su lokalne namirnice. Usporedili su tako okus marelica, višanja, sjemenki bundeva s namirnicama kao što su indijski oraščić i kokos. Zaključili smo da je hrana važno gorivo koje nam daje energiju te da su raznovrsne namirnice bogate hranjivim tvarima važne za rast i razvoj naših učenika.
Zdravstvena predavanja za zdravi stil života
U našoj školi su 12.2.2025. održana dva zdravstvena preventivna predavanja za učenike sedmih razreda s ciljem promicanja zdravog stila života. Teme predavanja bile su prevencija alkoholizma, narkomanije i drugih bolesti ovisnosti te prevencija pretilosti i utjecaj na...