preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt Gradski prozori u prirodu Udruge BIOM proveden s učenicima naše škole

Autor: Ivana Haić, 11. 11. 2020.

U OŠ Velika Pisanica dana 11.studenoga 2020. godine (srijeda) Udruga BIOM održala je četiri radionice za učenike naše škole. Dvije radionice Osvajači staništa održane su s učenicima 3. i  4. razreda, a zadatak je bio osvijestiti razliku između autohtonih, alohtonih i invazivnih vrsta te upoznati učenike s najčešćim invazivnim vrstama sjeverozapadne Hrvatske. Svaka radionica trajala je 45 minuta. S učenicama 7.-ih razreda provedene su dvije radionice Ima li priroda cijenu?, a cilj je bio upoznati učenike s osnovnim pojmovima (ekosustav, bioraznolikost, međuovisnost elemenata u ekosustavu, ekološki otisak, održivi razvoj) te prepoznati važnost međudisciplinarne suradnje u postizanju održivog razvoja, ali i utjecaj koji čovjek ima na prirodu. Svaka radionica trajala je 90 minuta te su učenici odlično reagirali na zadatke te naučili na drugačiji način mnogo toga o zaštiti okoliša.

Sljedeće radionice Udruge Biom bit će 20.studenoga 2020. godine (petak) s učenicima 8.-ih i 5.-ih razreda. Navedeni projekt Udruge Biom dio je projekta Gradski prozori u prirodu koji je Udruga odlučila realizirati s učenicima naše škole.

Članak napisala: Ivana Haić
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju