preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest o nastavi u šk.g. 2020./21. po uputama HZJZ i MZO

Autor: Ivan Piria, 28. 8. 2020.

U OŠ Velika Pisanica nastava će se odvijati sukladno preporukama HZJZ. U matičnu zgradu nastavu će polaziti 108 učenika predmetne nastave (8 razrednih odjela) koji će biti raspoređeni u 8 učionica tako da će svaki razredni odjel biti u jednoj učionici te učenici neće mijenjati učionicu tijekom nastave. Za sve učenike naše škole nastavni sat traje 40 minuta.

Raspored učionica u matičnoj školi za predmetnu nastavu je sljedeći:

5.a – učionica hrvatskoga jezika (velika)

5.b – učionica geografije/povijesti

6.a – učionica fizike

6.b – učionica likovne kulture/matematike

7.a – učionica engleskog jezika

7.b - učionica kemije/biologije

8.a – učionica matematike

8.b – učionica vjeronauka/glazbena kultura

Raspored učionica za razrednu nastavu je sljedeći:

2.razred MŠ, 3.razred matične škole, 4.razred matične škole – učionice Međugeneracijskog centra (učenici će biti u istim učionicama kao i prošle školske godine)

1.razred – učionica hrvatskog jezika (mala) u matičnoj školi

Razredni odjeli u predmetnoj nastavi su od 11 do 15 učenika te veličine učionica (svaka učionica je oko 60 m2) udovoljava preporukama HZJZ te učenici u učionicama neće trebati nositi maske jer će imati distancu od 2 m i svako dijete će sjediti u svojoj klupi. Učenici predmetne nastave neće nositi maske u učionicama. Učitelji predmetne nastave neće nositi maske u učionicama.

Nastava informatike odvijat će se u učionici informatike uz dezinfekciju tastatura, opreme i sl. u blok satovima.

Učenici razredne nastave (99 učenika) polazit će nastavu u 3 područne škole sukladno uvjetima HZJZ (7 razreda) i u zgradi Međugeneracijskog centra (3 razreda) te matičnoj školi (1 razred). Učenici razredne nastave neće nositi maske u učionicama. Učitelji (razrednici) razredne nastave neće morati nositi maske u učionicama. Maske/vizire će nositi samo učitelji vjeronauka, njemačkog jezika(4.razred), engleskoga jezika u razrednoj nastavi.

Međutim, maske su nam potrebne tijekom prijevoza jer su gotovo svi učenici naše škole putnici. MASKE ĆE NABAVITI OSNIVAČ (Bjelovarsko bilogorska županija, i to 4 perive maske po učeniku putniku i djelatniku škole). Svi učenici putnici morat će u autobusima nositi maske.

Učenici će gablecovati u holu škole uz preporuke HZJZ (50 učenika u periodu 8.35 – 8.45 sati), 50 učenika u periodu 9.25 – 9.35 sati) sukladnu uputama i distanci od 2 metra. Učenici razredne nastave područnih škola i Međugeneracijskog centra gablecovat će u svojim učionicama sukladni uputama HZJZ. Školsko zvono nećemo koristiti već će učenici ići na odmor u različito vrijeme.

Nastavu ćemo održavati u predmetnoj nastavi u blok satovima tako da dnevno neće biti više od 3-4 učitelja u pojedinom razredu. U razrednoj nastavi učitelji engleskog jezika, vjeronauka i njemačkog jezika u 4.-im razredima koristit će maske/vizire.

Prilikom putovanja organiziranim prijevozom Čazmatransa učenici će imati maske u autobusima. U autobuse ne smije biti više od 25 učenika tako da će se prijevoz odvijati u dvije ture (dvije ture prijevoza za učenika predmetne nastave u školu te dvije ture prijevoza za odlazak iz škole.) Prijevoz za učenike u PŠ Lasovac zbog manjeg broje učenika putnika može se odvijati, kao i do sada, u jednom autobusu. Prijevoz učenika koji polaze razrednu nastavu u Međugeneracijskom centru odvijati će se u dvije ture (dvije ture dolaska i dvije ture odlaska iz škole).

Predmetna nastava – dva (2) autobusa:

- prva tura       - dolazak u školu u 7.10         odlazak iz škole – 13.00/2.bus 13.15

Predmetna nastava – dva (2) autobusa:

- druga tura     - dolazak u školu u 7.25         odlazak iz škole – 12.45

Razredna nastava, Međugeneracijski centar – jedan (1) autobus :

- prva tura       - dolazak u školu u 7.35         odlazak iz škole – 11.40

Razredna nastava, Međugeneracijski centar – jedan (1) autobus :

- druga tura     - dolazak u školu u 7.55         odlazak iz škole – 12.00

Dolaskom u školu, odložit će jakne u garderobu, presvući cipele, oprati ruke sapunom te otići u svoje razrede. Odmore će koristiti po potrebi tako da ne susreću druge učenike iz drugih razreda na hodniku.

Nastava će biti od 7.10 do 12.45 sati za učenike predmetne nastave, odnosno 8.00 – 11.40 sati za učenike RN.

Spremačice će iza 13.00 sati dezinficirati sve učionice i prostorije škole. Nastavu planiramo održavati u jednoj smjeni. Roditeljski sastanci održavat će se online ili uživo u poslijepodnevnim satima . Ukoliko roditelji dođu u školu na roditeljske sastanke morat će imati maske te će se prostorije nakon roditeljskih sastanaka dezinficirati.(Moguće je organiziranje roditeljskih sastanaka i na otvorenom, u školskom vrtu, ukoliko vremenske prilike dopuste). Prvašići mogu doći u pratnji samo jednog roditelja u zgradu škole, no bez previše zadržavanja u objektu.

O ORGANIZACIJI PRVOG NASTAVNOG DANA DAT ĆEMO OBAVIJEST USKORO. Uglavnom, 7.rujna 2020. u 8.00 sati učenici će imati dva sata razrednika, preuzeti udžbenike i dodatne materijale. Za učenike s područja općine Šandrovac pripremljene su obične bilježnice koje će također preuzeti.

 

Ivana Haić, ravnateljica
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju