preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici 8.-ih razreda posjetili Vukovar

Autor: Ivana Haić, 20. 1. 2020.

Učenici osmih razreda OŠ Velika Pisanica su 9. i 10. siječnja 2020. godine sudjelovali u projektu posjeta osnovnih škola Vukovaru. U Vukovar smo krenuli autobusom ispred škole u 6.00 sati. Nakon dolaska u Vukovar prvo su sudjelovali na predavanjima o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar. U poslijepodnevnim satima učenici su imali organizirani obilazak Gradskog muzeja Vukovar smještenog u dvorcu Eltz, a nakon toga i posjet Muzeju vučedolske kulture. Slijedio je obilazak grada,  te na kraju disko.

Drugog dana učenici su obilazili memorijalne lokacije vezane uz bitku za Vukovar: Muzej u vukovarskoj bolnici, mjesto masovne grobnice uz gradsko groblje u Vukovaru, Ovčaru- hangar u kojem su mučeni branitelji i civili iz vukovarske bolnice i mjesto stratišta i masovne grobnice na Ovčari. Slijedio je posjet  franjevačkoj crkvi i samostanu Sv. Filipa i Jakova, zatim obilazak Borova naselja, Doma branitelja na Trpinjskoj cesti i Kukuruznog puta kojim su se izvlačili branitelji i civili i kojim se opskrbljivao već u potpunosti opkoljen i od ostatka Hrvatske odvojen Vukovar.

U poslijepodnevnim satima učenici su sudjelovali na Školi mira te zajedno s učenicima iz ostalih škola koje su istovremeno bile na terenskoj nastavi u Vukovaru- OŠ Bedekovčina, OŠ Gornja Stubica, OŠ Donja Stubica, III. OŠ Bjelovar i ČOŠ Končanica- sudjelovali na kvizu o Bitki za Vukovar. Boje naše škole su branile Ema Bereš i Danijela Šikač i osvojile treće mjesto! U Veliku Pisanicu smo se vratili u 19.00 sati. Svi smo se složili da se žrtve Vukovara ne smiju zaboraviti, te da se tako nešto ne smije ponoviti!

Članak napisala: Maja Car

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju