preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

Najava radionice 7.-ih razreda za četvrtak, 23.5.2019.

Autor: Ivana Haić, 20. 5. 2019.

U četvrtak, 23. svibnja 2019. godine učenici 7.ab razreda (26 učenika) i 3 učitelja (Tena Farkaš – likovna kultura, Josipa Ivanović – biologija, Mario Kuštan – tehnička kultura) te Ada Kezić, hrvatska dizajnerica sudjelovat će u radionici Hrvatskog dizajnerskog društva. Radionica će biti od 9.45 do 13.00 sati u učionici likovne kulture.

Glavni zadatak je stolica kao najzahtjevniji „komad“ namještaja pri oblikovanju, no polaznici se neće  ograničiti samo na stolicu kao zadatak. Ukoliko im mašta proradi, mogu napraviti i neki potpuno drugi produkt...

Preporuka je svakako da se radi timski u grupicama po 2-3 polaznika, no moguć je i individualni pristup rješavanju zadatka.

Opis radionice:

Cilj radionice je uključiti djecu u proces stvaranja/dizajniranja s definiranim zadatkom tj. stolice od materijala koji nastaju reciklažom (plastičnih materijala, drva, kartona, gume)  te ostalih razgradivih materijala. Stolica kao zadatak nudi promišljanja različitih oblikovnih rješenja i zahtijeva ergonomije i funkcionalnosti kao i uporabe materijala.

Potičemo kreativnost i vještinu pri izradi takvih predmeta/proizvoda, kao i razmišljanje o uporabi po mogućnosti ekoloških materijala ili reciklaži postojećih materijala čime proizvodu dajemo dodatnu vrijednost znajući da su ekološki kroz čitav svoj životni vijek. Točnije rečeno, koji su od ideje, preko primjene sirovine, načina proizvodnje, transporta, vijeka i načina upotrebe pa sve do ponovnog recikliranja ekološki osviješteni i brinu o održivom razvoju pojedinca i okruženja.

Projekt je financiralo Ministarstvo kulture u sklopu projekta ''Ruksak pun kulture''. Zahvaljujemo se Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu kulture što su našu školu odabrali u navedenom projektu.

Molimo učenike 7.-ih razreda  da u četvrtak, 23. svibnja 2019. godine donesu: razni reciklirajući materijal; razne tkanine (stare plahte, stoljnjake, odjeću, krpice), karton, kartonske kutije, stare stripove, časopise, novine,  plastične boce i čepove.

Kroz radionicu pokušat ćemo obnoviti stare školske stolice i stoliće. Izložba navedenih radova nakon radionice bit će u knjižnici povodom Dana škole, 31. svibnja 2019. godine.

Članak napisala: Ivana Haić

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju