preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Pisanica

 > Naslovnica
Vijesti

OŠ Velika Pisanica u projektu filantropije sa Zakladom Zamah

Autor: Ivana Haić, 14. 11. 2016.

OŠ Velika Pisanica u ponedjeljak, 7.studenoga 2016. godine posjetili su predstavnici Zaklade Zamah. Naša škola se uključila u projekt filantropije koji vodi Zaklada Zamah te je prijavila 2 volonterske akcije učenika, učitelja i roditelja: uređenje ribnjaka (razredna nastava) i postavljanje hotela za kukce (predmetna nastava). U cilju pomoći i analize projekta posjetila nas je Barbara Klen koju smo upoznali detaljnije s akcijom i očekivanim rezultatima. Raduje nas buduća suradnja sa Zakladom Zamah koje je već 2 puta pomogla našoj školi u realizaciji programa ''Klinika za otpad'' i ''Platno in, plastika out'' doniravši 28.0000,00 kn. Na primjeru izrade budućih hotela za kukce naši učenici bi stekli osnove za praktični rad rukama u sklopu tehničke kulture te prirode i biološka znanja o životu kukaca i njihovoj zaštiti. Jednim projektom omogućit ćemo i ljepotu školskog vrta te ekološku svijest, izradu staništa te učenje o kukcima. Povezat ćemo različite skupine učenika (razredna i predmetna nastava), različite profile učitelja (priroda, biologija, tehnička kultura, vjeronauk, razredna nastava) sa zajedničkim ciljem – izradom hotela za kukce. Izradom ribnjaka uz pomoć učenika, roditelja i učitelja potaknut ćemo lokalnu zajednicu na uređivanju okoliša te roditelje i učenike na zajedničkoj akciji brige i očuvanja vodene površine, ribica i bilja.

Navedeno stanište omogućavat će obostranu korist i malim životinjama, ali i svim skupinama naše škole (učenici, učitelji, roditelji, posjetitelji) da djeluju edukativno, da uče, rade, čuvaju okoliš, uređuju ga. Svojim malim postupcima svako od nas može doprinijeti nečemu lijepome, a škola je osnova u kojoj će naši budući mladi ljudi naučiti djelovati korisno i produktivno. Postavljanje likovne izložbe s tematikom zaštite okoliša u školskoj knjižnici povezat će i likovnu kulturu u ovaj vrijedan projekt. Izložba će biti otvorena za javnost.   

Članak napisala: Ivana Gregorić    
EU PROJEKTI

 

 

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Pisanica / Hrvatskih mučenika 3, HR-43270 Velika Pisanica / os-velika-pisanica.skole.hr / ured@os-velika-pisanica.skole.hr
preskoči na navigaciju